Бойко борисов: Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм да правят ком icon

Бойко борисов: Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм да правят ком


Смотрите также:
Тема: строителство, строителен контрол...
I. кризисни точки в евразия и африка през месеца...
Лекция Как е възможно разгадаването на вътрешния свят: теории и изследователски практики...
Тема: строителство, строителен контрол...
I. с какво се характеризира съвременната психиатрия...
Отчет на Програмата на Йорданка Фандъкова като кмет на София Период: ноември 2009г ноември 2010...
Надеждата като лабиринт” София, Издателство “виденов & син”, 1993 год...
През последните тридесет години персоналните компютри играят изключително важна роля в жи­вота...
Определение на Ротари...
Ние все бързаме нанякъде, все към нещо се стремим. Всеки от нас желае да изживее щастлив живот...
Бележки от един езотеричен курс под формата на 31 лекции, държани в Берлин от 26...
Нека да останем в греха, за да се увеличи благодатта? Да не бъде! Ние...Загрузка...
скачать


БОЙКО БОРИСОВ: Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм – да правят компромати, компилации, да подбират средства, чрез технически средства да правят компрометиращи записи от по няколко разговора. Забележете, всички до този момент ме обвиняваха, че аз еднолично назначавам министри, депутати, областни, кметове, зам.-министри, всичко. Сега се оказва, че едно момче, което при предишното правителство е било на пътнически терминал, обикновен – най-ниската длъжност в митниците, работело там, е преместено на друг терминал. Значи, при предишното правителство той може да е митничар, а когато ние идваме на власт, аз в случая, някой решава, че трябва точно него да го махнат!? И точно този разговор от стотиците разговори, които съм водил с всеки един, точно това излиза в публичното пространство.

Аз съм убеден, че това не е случайно, че това е една много добре подготвена операция. Аз съм убеден, че когато излязат и решенията и проверките от тези експертизи, защото има един елементарен начин да се засече достоверността на един разговор, като се види от разпечатката съответно на мобилния оператор, колко е продължителността на разговора. Там машините са капсуловани, отбелязва започването и завършването на разговора, защото от там си взимат парите, а ние съответно ДДС от разговори. И аз съм убеден, и вие ще се убедите, и всеки ще може да си го провери това, когато излезе официално информацията, че разговорът, който водя по дадена тема, след това се удължава със 120-130-150 секунди. И в него се появяват думички или изрази, които просто ни омаскаряват.

Питам аз, имам ли право, след като назначавам вицепремиера, министъра на финансите, шефа на „Митници”, заместниците на „Митници”, шефа на митницата на Аерогарата, аз ако съм искал, този да съм го направил такъв. Да съм го направил депутат от ГЕРБ, министър, ако искам, ще го направя. Но някой точно това момче решава да го мести, чакайки аз да се обадя. Повтарям, аз не се обаждам да го назнача на работа, той е бил при предишното правителство. По-дълбока е играта.

Това е разговор, който вас не ви интересува, ще си го проведем и със службите, и внимателно ще проследим всички участници и през годината, и през предишните години във всичките тези скандали. Аз просто искам да ви обясня и да ви кажа на вас самите, защото това ми е важно вие да го знаете.

Повтарям, ако аз съм искал на този човек да му правя кариера или да го направя някакъв, ще го сложа на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа „този ще го назначиш там”. Няма да казвам „проверете този случай”. На най-ниската длъжност в митницата, на един човек…!? Защо тогава тази обективна медийна общност не поиска тези, които пускат тази информация да пуснат за шест или за три месеца всичко, което сме говорили?! Защото тогава вече всички ще видят колко принципни и безкомпромисни сме. А подбират един или два и манипулират разговора, защото им е изгодно.

Защо го казвам тук на тази точка? Защото ние ще направим след една година метрото – нещо, за което 2-милионен град е мечтал. И то с европейски средства, и то изключително съоръжение.

Вчера като се прибирах гледах Спортната зала, вечер свети – прекрасна е, след няколко месеца ще я открием! Сутринта минах по Южната дъга – от „Младост” до „Камбаните” – вече е подравнено отстрани. Като минеш и виждаш новата магистрала как се строи. След един месец ще отрием „Люлин”, за която Карстен Расмусен, и примерно министър Дончев беше убеден, че даже не трябва да го поканим там, защото той до сега хубава дума за България не е казал. Нещо повече – този човек там такива похвали отправи за правителството, екипа, министрите и всички, които са правили, че каза „вие сте спестили сто милиона лева на българския данъкоплатец”.

Разбирате ли, само сто милиона сме спестили, според шефа на тази комисия, която в Брюксел наблюдава тази магистрала, а те ме питат дали за най-ниския пост на една от митниците съм се обадил, просто да го възстановят на мястото, защото предишното правителство го е харесало, а моите служители, които съм назначил там, го махат…!? Той и преди е играл футбол с мен, но не е махнат. А когато идвам на власт, точно него го махат. И това се води петно за мен, сега според всички тези, които говорят, че виждате ли аз съм лобирал в митниците. А кой отговаря за митниците, да ги питам, когато беше с два милиарда приходът по-малък на митниците…?! Питаха ли Танов, или Дянков, или Странджев, или Манченко, или питането в парламента беше към мен?! Хайде де, значи аз не мога да кажа за един човек да го възстановят в митниците на работа, а ще нося отговорност по всички теми? Така ли излиза? Някой друг ще ми назначава кадрите, аз нямам право да се обаждам на никой от вас поради тази теория, която се опитват да кажат!? Защо тогава ходихме на избори, защо тогава ми побеля косата, защо тогава за всяко едно нещо, виждате, се борим и го правим добре…?!

Пак искам да ви кажа, 500 милиона спестихме на българския данъкоплатец от безобразните лъжи на предишните правителства по магистрала „Тракия”, защото това са европейски пари. Петстотин милиона спестихме на данъкоплатеца и то се слага някъде там в края, а се говори как съм се обадил да питам защо Вучката са го махнали…!?

Представяте ли си какъв битовизъм. За тези, които заменяха хиляди декари по морето, и ние със Закона за заменките ги ликвидирахме тези заменки. Питам и искам вие да сте убедени, да знаете какво стои срещу нас. Някой излиза и казва „пратиха ми по пощата един материал”, който почти не се разбира какво пише, но всички изведнъж го тиражират. Нима някой, който познава Алексей Петров, си мисли, че ще дойде някакъв гражданин, ще му донесе доклад – свръхсекретен на ДАНС за контрабанда и той няма да го хване за шлифера и да го пита „ти кой си, откъде го взе”, ще го пусне да си отиде, и ще ми го донесе на мен…? Аз какво да го правя този доклад, освен да го обявя и да го пратя в прокуратурата. За да ми кажат, че аз започвам със СРС-атата да спекулирам… Не, спекулата дойде от Първанов, той извади на Дянков стенограмата пръв.

Същите тези хора ми донесоха доклад горещ, който аз какво да го правя?! Станишев къде го е разпоредил, къде го е пратил, защо го нямаше, в кои ръце е попаднал? И същите тези хора сега продължават да казват „дойде и нов доклад или нова флашка, или нов диск”. Защо не се замислят за всичко това, защо не им е угодно това, което правим? Фискална стабилност, политическа стабилност, и най-вече – хората виждат огромното строителство, което прави нашето правителство.

След НДК в България такова строителство не е имало. А НДК пък като строеж е сигурно една трета или една четвърт от метрото, само като размер. И когато преди време си говорехме, че атакували Дянков, атакували Цветанов… Атаката е срещу мен, просто те я водеха постъпателно, за да дестабилизират, да разбият, да вкарат клин между различни министри в самото правителство и да станем лесна плячка. Само че когато аз съм ги знаел тези работи, те са били още мънички.

Искам да бъдете спокойни, това да ни е кусурът – че от хилядите, хилядите служители на митницата, които са назначени от бившите правителства, аз за един съм се обадил да му кажа, че не е хубаво да го уволнят, защото предишното правителство го е назначило – значи е бил добър. А точно моите хора, да ги наречем, точно този, който е един единствен, и точно този разговор за този излиза в публичното пространство. А за хилядите, които съм казал да уволнят, да махнат, разпоредил операции по тях, това не излиза. Не излизат и лобизмът от други политически партии в митниците, там не излизат.

Но, искам да сте убедени, че това изобщо няма да ме разколебае. И това, което снощи със Дянков и с митниците говорихме - пълна концентрация, събиране на приходите до стотинка, борба не само в петрола и бензините и нафтата, това, което се прави, връзването на всичките тези фискални апарати. В аптеките също трябва да се направи и се прави. В цигарите, включително, ако трябва, да се направят само пунктове, откъдето може да се купуват цигари. И където да сложат митничар, граничар, полицай и камера заедно. И само оттам ще може да се купуват официално цигари. До край ще отидем с тези хора. Това, което е било, няма да им се върне. Те просто искат да ме изкарат и мен, и вас, маскари като предишните. На терминала на пътниците каква далавера може да направи един граничар?! Ако искам да направя далавера, ще сменя Манченко, или ще сложа на Манченко, или самия Манченко, за него ще се обадя.

Ще направим и магистрала „Струма”. Южна България ще ни е благодарна години, десетки години напред. Ще направим и „Хемус” с европейски пари в следващите години. Ще направим и магистралата Бургас-Варна. Ще направим юни месец „Марица” - двата лота, и това следващите поколения ще го оценят, защото това ще бъде пари. Ето сега и в Япония министрите, които бяха с мен, чуха – щом имате магистрали, имаме интереси към пристанищата, защото транспортът може да върви, товарите могат да вървят. Сега правим и жп линиите. България ще печели от своето геостратегическо място, а то е кръстопътят. Щом е кръстопът, трябва да направим така, че през него да вървят най-много стоки и товари и това да са такси, това да е инфраструктура, това да е печалба на хората, които живеят в тези региони.

Искат да ни направят плахи. Искат по този начин, нали виждате – смешно било, жалко било. Кое е смешно, кое е жалко?

Мобилизирате се максимално, с работа ние ще им докажем, че правотата е на наша страна. Това да ни е кусурът.

Стенограма, МС - 27.01.2011 г. 27.01.2011 г.
Скачать 58.63 Kb.
оставить комментарий
Дата02.12.2011
Размер58.63 Kb.
ТипДокументы, Образовательные материалы
Добавить документ в свой блог или на сайт

Ваша оценка этого документа будет первой.
Ваша оценка:
Разместите кнопку на своём сайте или блоге:
rudocs.exdat.com

Загрузка...
База данных защищена авторским правом ©exdat 2000-2017
При копировании материала укажите ссылку
обратиться к администрации
Анализ
Справочники
Сценарии
Рефераты
Курсовые работы
Авторефераты
Программы
Методички
Документы
Понятия

опубликовать
Загрузка...
Документы

Рейтинг@Mail.ru
наверх